Te och garnpaket

Idag när jag satt i mitt syrum såg jag när  brevbäraren kom och stoppade i ett grönt paket i min brevlåda.Det var mitt paket med garn och te från en vän i Linköping (hoppas att det inte gör något att jag länkat till dig).
Paketet innehöll ett nystan Opalgarn i olika gröna färger samt lite svart samt ett mönster som passade till.
Jättekul eftersom jag har tittat på mönstret och var sugen på att pröva att sticka dessa sockor och dubbelt så jättekul eftersom jag aldrig har stickat med opalgarn men varit sugen att beställa några nystan för att pröva.
 I paketet låg även en påse med Rosente, också oprövat kort för mig samt en chokladkaka med Grand Mariniersmak. Mums!!
Tack så mycket  Kendoka, allt detta har förgyllt min dag.

image51

Oslo

Nu är koftan Oslo klar och överlämnad till ägarinnan. Bildbevis på koftan, ni får ha överseende med att bilden blev suddig.

image50

Mössfrossa

Idag har jag sytt två mössor i svart trikå med applikationer. Den med rött hjärta ärtill yngsta dottern E och den med en giraff är till kusinen H.

image49

Monteringen av koftan Oslo är snart klar, jag har bara en framkant kvar att sticka och sy på sen kan jag lämna över den till ägarinnan. Nu väntar tv-soffan och fortsatt stickning, det är friidrottsgala ikväll.

Flätbård.....

...till koftan Oslo från Rowan Magasin nr 42 som inte är till mig.

      

Jag har hjälpt en väninna att sticka koftan och har nu kommit så långt som till montering av den och det går såååå trögt. Så är det alltid för mig när jag kommit så långt, då kan det blivande tröj-eller vad det nu är fö projekt bli liggande ett bra tag. Så ska det inte bli denna gång eftersom det inte är min kofta.Nej , nu ska jag fortsätta sy ihop och sedan sticka framkanter och halskant sen är det klart. YIPPEEIII!!!!!
Bild på färdig kofta kommer inom kort( hoppas jag) om den fastnar på kort..

Garn och tebyte

image46

Jag är med på Stickameras garn och te byte. Det känns jättespännande och roligt att få välja både garn och te till en person man inte känner, undra om man får någon  ledtråd på vad ungefär i färg och smak denna person har.......? och det känns jättekul att veta attman inom en snar framtid har ett paket med okänd avsändare att se fram emot.


Hemligt projekt överlämnat.

Nu har jag nyss kommit hem från Syster A och hennes födelsedagskalas. Jag överlämnade mitt ena hemliga projekt vilket bestod av en vetekudde jag sytt och målat på med textilfärg.

image43


Lillsyrran har stickat en röd sjal av Tekla Ekobomull som vi hittat i mina gömmor, eftersom A önskat sig en sådan till sin svarta klänning. Lillsyrran och jag handlade även ett jättegrymt blomsterarrangemang till henne.
Syster A har en tvillingbror A som naturligtvis fyller år idag också, men honom får jag gratta per telefon eftersom han bor i Umeå.

Det gröna stycket som jag stickat i Cocoon (som skulle bli en Åremössa) har jag rivit upp och stickat en annan mössa av garnet som jag snott ideèn till av min Lillsyrra + ett par handledsvärmare. Jag håller på med en halsduk i samma garn till det , den kommer på bild senare.

image44

image45

Garnpaket.

Idag kom mitt garn paket från Garnkorgen, det är så bra service att handla därifrån och snabbt går det att få varorna man beställt. Dessutom är Maria uppmärksam om man råkat slinta på tangenterna och beställt typ ett dussin mönster av något fast det egentligen var garnnystan man skulle ha så många av. Tack Maria!

Mitt paket innehöll detta;

image42

4 stycken nystan Lima och ett mönster på en ärmlös tröja samt ett nystan Kauni regnbågsgarn , förra gången jag handlade hos Maria köpte jag garn till en regnbågssjal ( kommer på bild senare) den blir hur läcker som helst. Detta nystan tänkte jag att Lillsyrran ska få , hon är helt  såld på att sticka sjalar.

Just idag håller jag på med en del hemliga projekt, mina syskon A och A fyller år idag. Grattis på er nu är ni inte långt ifrån 40 år. Bilder på hemlilga projekt inkommer under kvällen eller senast imorgon.

Sjalar i parti och minut......

Jag har stickat ett gäng sjalar av olika mohairgarner i rätstickning på stickor nr 10.
(Klicka på bilderna)

         

                                

Är det någon av dem som tilltalar dig får du gärna maila mig på calcamel@hotmail.com.Äntligen.......

är E :s sockor klara, hon längtar till att få använda dem och jag har lovat i flera dagar att de ska vara klara...men nu så.


image32

Sockorna är stickad i Järbos Raggi på stickor 3,5 och 4,5.


    

Någon som kan gissa vad detta ska bli? Garnet är Coccon  100 % ull från Löve och jag stickar på stickor nr 10.            
Jag håller även på med en beställning. Det ska bli en sjal stickad i Milano på stickor nr 20. Jag trodde att det skulle gå "snabbt" eftersom stickorna är så grova, men kan konstatera att det är  klumpigt  och känns som det går långsamt......

Sytt, sytt, sytt....

Den syinspiration som jag skrev om i förra inlägget försvann lika fort med mycket snö o ch många minusgrader. Därför har inga uppdateringar på stick och sy fronten visats här.
I måndags kom syinspirationen tillbaka då jag fyndade superbilliga fleecefiltar på en lokal butik i staden.

Av en av  filtarna har jag sytt en fleecetröja och mössa med döskallar till store H.

               

Till lilla H har jag sytt en urgullig rosa/lila fleecejacka , byxor och en tillhörande mössa i rosa trikå med applikation på.

            

Mönster till store H:s jacka kommer från en gammal Burda tidning från 2000 och mönstret till lilla H; s kläder har inspirerats av Ottobre nr 4 / 2007. Bådas mössor är sydda av mönster ur boken Baby Cool, Sy nytt av gamla saker. I den boken finns mycket inspiration till saker att göra.
Jag hoppas på att få fotogafera  barnen med kläderna på sig eftersom inte kläderna kom till rättvisa utan små söta barn inuti

Trots att min inspiration till att sy försvann lika fort som temperaturen utomhus sjönk innebär det inte att jag suttit helt sysslolös. Jag har ju ett mängder av stickprojekt som jag påbörjat och ska avsluta.....
Det är betydligt lättare att krypa upp i soffhörnet med en stickning då behövs inga förberedelser som att rita ut mönster, klippa ut tyg, sporra sylinjer mm.

Jag har bland annat en sockstickning i Raggi till E och jag har påbörjat lilla H: s kofta i ekobomullsgarnet Tekla. Jag gillar färgskiftningarna i garnet.

image30

Nu är det dags att skjutsa E på skidträning.

RSS 2.0