Igår skickade ...

Igår skickade jag   iväg    paket till en glad stickerska längre norrut. Hoppas att hon tycker om det jag packat i.

Nu är det söndagskväll...

och jag har hunnit med en hel del idag.
Jag har hunnit både sticka på tröjan (en ärm kvar), lagt upp till ett par fingervantar i Regia, sytt ihop yttertyg till 5 väskor, gå en promenad på 1,5 timme i skogen med hundar och sambo, städat klädkammaren, lagat middag och äntligen kommit iväg på ett Bodybalancepass.
Nu sitter jag i soffan och dricker en kopp thé och ska lägga upp för nästa ärm på tröjan.

Ha en trevlig kväll alla!!

Äntligen lördag!!

Nu var det nästan en vecka sedan sist, mycket beroende på att sambon suttit vid datorn och jobbat på kvällarna när han kommit hem från sitt ordinarie arbete.
Nu är det slut på det och jag har tillgång till datorn igen.

Förra helgen var jag hyfsat produktiv, jag stickade klart ärmarna till koftan och de ligger nu och väntar på att stickas på
oket. Bildbevis kommer.
Jag hann även med baskern i garnet Freedom Spirit, handledsvärmare i 6-trådig Regia och en Åremössa i Neon.

          

Åremössan är en beställning till en vän, handledsvärmarna till butiken jag jobbar i ( TITTA jag stickar på strumpstickor och tro mig det var jättekul!!!.)
Baskern ska jag ha själv, färgen på kortet stämmer inte utan den är mer varmt röd. Jag kan varmt rekommendera att sticka i garnet för det var jättetrevligt att sticka med.
Jag ska sticka en tunika i samma garn och färg bara min kofta är klar.

I veckan har jag börjat sticka i Järbos ekologiska garn L.O.O.Y, det är också kul att sticka av, det växer fort.


På mönstret från Järbo står det att 200g ska räcka till en stl 92, men jag har fått nysta upp den andra härvan för att kunna slutföra ärmen. Får nog ordna till ytterligare en härva för att få det att räcka.

Idag har jag och familjen varit på en liten utflykt och jag hamnde på Cinas garn där jag inte kunde motstå en härva Neonröd SoftBlend  FX 1-trådig ull.


Ska ta och nysta upp det och leta fram ett sjalmönster, jag har en rätstickad sjal som är min favvo sedan tidigare i detta garn men annan färg.

Nej mina vänner nu väntar barntröjan och ett glas rött, ska sticka på tröjan så långt garnet räcker.

En trevlig kväll tillönskas er alla!!


Nu vet jag...

varför jag inte är så förtjust i att sticka sockor eller snarare sockskaft. Min kofta ur Drops 109 har ärmar som ska stickas på strumpstickor nr 5,5.
Dessa ärmar har jag typ förträngt för att det varit såååå vansinnigt trååkigt att sticka , jag tycker att hur mycket jag än stickat så växer inte arbetet något och det lilla jag stickat har varit så ojämnt så jag vill bara gråta!!
Iförrgår rev jag av tröjärmen från stickorna och la upp för att sticka två ärmar samtidigt och TADA!!!

Titta vad fort det går;


Så här mycket har jag hunnit sticka på några timmar, jag förstår nu varför jag tycker att det är så tråkigt att sticka sockskaft eftersom dessa ärmar som skulle ha kunnat vara klara för flera veckor om jag stickat dem på vanliga stickor.

Jag har införskaffat ett nytt garn samt ett mönster på en underbar basker, ska även sticka en tunika ur samma häfte i samma garn.


Färgen på garnet är hur härlig som helst och garnet är så trevligt att sticka med.

I helgen som var tillbringade vi söndagen med några trevliga personer och hundar på hundutställning i Nordichallen i Sundsvall.

    

Det var Yngve och hans sykon Ove , Yeiddie och mamma Jazz som ställdes ut. Jenny är den som driver på oss så vi kommer iväg på utställning, det är riktigt kul när man väl är där. Det gick bra för oss alla dessutom.

 
E skötte kameran och som jag kan utläsa av bilderna så var hon lite uttråkad mellan varven.

Här gör hon läxan i sin Åremössa stickad i JG's naturgarn från Järbo.Idag har jag fått reda på vilken jag ska skicka garn och te till, det blir spännande att klura på vilket garn och te jag ska skicka iväg. Jag har ju några ledtrådar att gå efter

Kameran på vift igen!!

Nu har nästa dotter tagit kameran med sig till Åland så nu är jag utan kamera igen. Jag har påbörjat Syfestivalens mysteriesjal sent omsider och tänkte visa upp den här, men kameran kommer nog tillbaks i veckan så då får det bli bildbevis.
Äntligen börjar garnhyllorna i den butik jag jobbar i ta form efter helgens ommöblering, men jag är helt slut nu så nu ska jag vila.

Uppdatering 1

Dåligt  med uppdateringar under den gångna helgen, men det beror på att jag tillbringat ALL min lediga tid på jobbet. Städandet hemma i fredags gick bra  och eftersom jag ändå var igång städade och möblerade vi om hela butiken jag jobbar i till vadags och det tog tid. Nu är alla saker på plats och det är lite småstäd i hyllor för att vi ska kunna packa upp allt nytt garn som kommit till butiken.


VOILÀ

Mitt syrum!!!

   

Äntligen nystädat, bara att sätta igång att sy. Yes!!

Vänta nu.... är visst andra rum som måste få en lätt övergång med damtrasan. Kan säga att golvet i huset närmast är att likna vid en sandlåda, kan kanske bero på att vi har tre hundar+ en katt????


Har lyckats hitta  Paolo  Cohelos kalender för nästa år. Jag blir glad bara över att se på omslaget och när man bläddrar i den finns det mycket tänkvärt att fundera på.
För er som inte läst hans böcker som Elva minuter, Vid floden Piedra satt jag mig ned och grät, Alkemisten kan jag rekomendera dessa. Tänkvärda böcker med mycket djup i.RSS 2.0