Jag och delar ...

Jag och delar av  familjen har tillbringat knappt en vecka i vår stuga i Bruksvallarna. Idag bär det hemåt och imorgon är det arbete som gäller för mig iallafall.
Sambon och E + två av hundarna stannar veckan ut , men jag har ingen semester eftersom jag nyss börjat mitt jobb.
I onsdags var jag och E på fjällmarknad i Funäsdalen och då gjorde jag ett fynd.
Jag hittade 6 stycken sticktidningar  från  årtalen1948-1958. Dessa innehöll fina sickmodeller för alla åldrar, mest fastnade jag för Marianne Aminoffs förtjusande schal från  Stickat nr 1 1950. Priset för den sticktidningen var då 1.25 kronor.


Jag betalade 5 kronor styck för tidningarna vilket jag tycker är ett fynd.
På torsdagen var vi på en fjälltur med hundarna, solen sken och det var väldigt varmt men som tur var hittade vi en snöfläck som hundar sambo och unge kunde svalka sig med.På lördagen var sambon och E med på Fjällorientering 2008. De sprang en bana pröva på klass på 7 km   där E var yngst och de kom på femte plats av tolv deltagarpar.    

    

Här kommer de springandes mot mål. Det var första gången E orienterade på fjället medans sambon deltog aktivt i slutet på åttio- början på nittiotalet.

Väldigt länge sedan sist

Ja, nu var det ett tag sedan sist. Jag har haft mycket att göra i juli .Bland annat har vi i Sollefteå en vecka som kallas för Nipyran sista veckan i juli.
Nipyran har olika teman för varje dag och  avslutas med Laxfestival  på fredagskvällen då alla Solleftteåbor, återvändare och turister samlas i stadsparken och äter lax och lyssnar på artister.  Detta arrangemang har funnits i 19 år och lockar många att återkomm till Sollefteå just denna vecka. Årets Nipyra räknas till den största hitills, och i år hade vi artister som Ola och Adam av Tensta tex.
Sista fredagen på veckan är det också Handelns dag så vi har haft mycket förberedelser i butiken jag jobbar i samt att jag själv har laddat upp med väskor, haklappar och mössor som jag haft till försäljning.

Varsågod ett litet axplock:Här sitter E i värmen och sköter försäljningen.
Kvällen avslutade vi på Restaurang Toledos med en god laxrätt.

RSS 2.0