Vilken bok har du närmast dig?

Hittade detta hos Stickmera, och kände mig utmanad att göra detta. Hoppas du också tycker att sånt här är kul!!

Regler:

  1. Plocka åt dig den närmaste bok du hittar
  2. Slå upp sidan 56.
  3. Ta den femte meningen på denna sida.
  4. Skriv ner den på din blogg. Plus instruktion om hur andra kan göra likadant.
  5. Välj inte din favoritbok, inte någon häftig cool bok eller ett imponerande intellektuellt praktverk - välj den NÄRMASTE boken ...

Hos mig blir det: Rymmaren av Tomas Bodström.

......hur kostnaderna för den gemensamma sekreteraren skulle fördelas....

Det är en bok som sambon fått i julklapp som fortfarande ligger oläst på soffbordet. Jag har en misstanke om att jag kommer att läsa den innan honom, någon som säger emot?


Godnatt och sov gott


Fredagskväll

Skål med ögongodis

                                           

Kunde inte låta bli att lägga alla mina nystan med Rowans Kidsilk Haze i en skål bara för att se på men det är även lättare att komma åt och klämma, känna och lukta på dem.
Jag har en  "ful" vana eller ovana att lukta på allt när jag kommer in i en butik ,oavsett om det är kläder,garn m.m. Till mina nära och käras förtret.
Jag älskar lukten av yllegarn. När jag jobbade på mitt tidigare jobb, innan jag gick in i den berömda väggen var min tillflyktsort att gå in på garnaffären för att lukta på garn. Det gav mig ro för en stund att djupt dra ner lukten av ylle i mina lungor.
Ja, butiksinnehavaren visste om mina lustar...Fniss!! Det är även den butiken jag jobbar i nu.

Dagen idag startades hos frissan. Underbart skönt att få bort lite hår, även om det inte är så långt.
Efter det väntade arbete, sedan en promenad med hundar och en god middag.


Jag har en hel del projekt som inte visats här ännu, bland annat ett par fingervantar i 6-trådig Regia. Helt underbartatt sticka i och det var enn utmaning men en rolig sådan att göra fingervantar.Jag påbörjade en sjal  i Rowan Felted Tweedi januari efter Stickfrossas mönster . Jag har aldrig stickat efter engelskt mönster tidigare och jag tror att det här var ett bra nybörjarmönster iallafall för mig.Älskar bara den här färgen.

Vill också passa på att visa en bild på min spikmatta. Jag har nyss tillbringat 18 minuter på den och det blir skönare och skönare för varje gång. När jag ligger där och slappnar av lyssnar jag ofta på Deva Premal. Hon har en sån otrolig röst och det är så avslappnande att lyssna till henne.
Det känns även som att min rygg mår bättre av denna onda behandling!Min spikamattta har jag köpt på atelje Här i Nuet. Jag tror att man kan köpa spikmattor på välsorterade hälsokostbutiker kanske, annars får ni som är intresserad ta er en tur till Nipornas stad och göra ett besök i denna underbara lokal.

Den 12mars är det stickcafe där och då kommer en kvinna dit och visar sitt eget garn från hennes angoragetter.
Längtar efter det och det goda fika som  bjuds på där.


Rysk spikmatta och ont i ryggen

Igår fick jag uppsöka vårdcentralen, eftersom jag haft så ont i ryggen i närmare två veckor nu. I torsdagsnatt hade jag så ont med utstrålning fram och bak i höger skinka och lår men som tur var hade jag en tid hos farbror doktorn igår.
Väl där så skulle jag undersökas och han fick säga till mig att slappna av flera gånger, men jag hade så ont så jag trodde att jag skulle d......
Doktorn kom fram till att jag har lumbago ischias på grund av att jag snedbelastar ryggen när jag går eftersom jag sedan tidigare har en knäskada som inte undersökts riktigt. Jag fick en ny remiss till ortopeden, jag ska själv kontakta sjukgymnast och sedan fick jag smärtstillande och inflammationshämmande. 
Vilken skillnad i värken efter jag tagit dessa små piller, jag som är så emot allt vad piller och mediciner heter.
Idag har jag arbetat och sedan varit på myren och åkt skidor med lillasyster. Efter det gick jag upp i skogen med pannlampa och hundar. Det är så lugnt och skönt att gå där, man hör bara sina egna fotssteg hundarna och att det susar och knäpper i träden. Det är avkoppling!
Jag har även införskaffat en spikmattasom jag prövat. Första gången skulle man högst ligga på den i 10 minuter. Det är ingen konst tänkte jag....
Oj!vad jag bedrog mig. Jag trodde att ryggen skulle gå sönder och flög upp från den efter 30 sekunder!
Lilla E la sig ner på den och hon tyckte att det var skönt och låg säkert i 10 minuter, hon måste ha högre smärttröskel än mig.
Jag har prövat själv i dag igen, och jag lyckades att ligga kvar i ca 10 minuter. Det var en sån skön känsla när det onda passerat och just nu känner jag mig pigg och med mycket energi.
På stickfronten går det framåt, min röda tröja i Freedomspirit är klar, jag stickar på en slipover i Ecologico och sedan har jag påbörjat en tunika i lin, samt en tröja i Freedom gorgeus.
Det garnet är verkligen gorgeus att sticka i!
Jag ska försöka att fota lite i morgon, men jag lovar inget ; )

Idag kanske livet återgår till det lite mer "normala"!

Äntligen efter 6 veckor med gips kommer sambon att avgipsas idag! Jippi :)
Jag kan lova att dessa 6 veckor verkligen tärt på all min tid och mitt tålamod.
I mitt syrum väntar både tyger och garner på att bli färdiga projekt men nu kanske jag äntligen får tid till annat än hundpromenader, jobb och skjutsa på träningar.
På jobbet bara väller det in massor av nya garner och mönster inför våren som jag vill göra.
Igår postade jag mitt paket till the och garnbytet med vissa komplikationer, precis när jag släpper ner paketet i brevlådan ramlar ett frimärke av .
Vad gör jag??
Först tänkte jag att ja, ja det går nog bra ändå och var på väg därifrån men då slog mig tanken att jag inte vill att mottagaren ska få lösa ut paketet eftersom jag  precis konstaterat att alla frimärken jag satt på paketet behövdes.
Jag kan ju inte låta paketet skickas iväg med för lite porto. Jag springer in på Postens företagscenter( vilken tur att jag valde att stoppa paketet i just den brevlådan) och en snäll kvinna förbarmar sig och låser upp brevlådan.
DÄR ligger paketet med ett löst frimärke på sig, postkvinnan tar med sig paketet in och tejpar fast alla frimärken.
Nu håller jag tummarna att paketet kommer fram. 

RSS 2.0