Rysk spikmatta och ont i ryggen

Igår fick jag uppsöka vårdcentralen, eftersom jag haft så ont i ryggen i närmare två veckor nu. I torsdagsnatt hade jag så ont med utstrålning fram och bak i höger skinka och lår men som tur var hade jag en tid hos farbror doktorn igår.
Väl där så skulle jag undersökas och han fick säga till mig att slappna av flera gånger, men jag hade så ont så jag trodde att jag skulle d......
Doktorn kom fram till att jag har lumbago ischias på grund av att jag snedbelastar ryggen när jag går eftersom jag sedan tidigare har en knäskada som inte undersökts riktigt. Jag fick en ny remiss till ortopeden, jag ska själv kontakta sjukgymnast och sedan fick jag smärtstillande och inflammationshämmande. 
Vilken skillnad i värken efter jag tagit dessa små piller, jag som är så emot allt vad piller och mediciner heter.
Idag har jag arbetat och sedan varit på myren och åkt skidor med lillasyster. Efter det gick jag upp i skogen med pannlampa och hundar. Det är så lugnt och skönt att gå där, man hör bara sina egna fotssteg hundarna och att det susar och knäpper i träden. Det är avkoppling!
Jag har även införskaffat en spikmattasom jag prövat. Första gången skulle man högst ligga på den i 10 minuter. Det är ingen konst tänkte jag....
Oj!vad jag bedrog mig. Jag trodde att ryggen skulle gå sönder och flög upp från den efter 30 sekunder!
Lilla E la sig ner på den och hon tyckte att det var skönt och låg säkert i 10 minuter, hon måste ha högre smärttröskel än mig.
Jag har prövat själv i dag igen, och jag lyckades att ligga kvar i ca 10 minuter. Det var en sån skön känsla när det onda passerat och just nu känner jag mig pigg och med mycket energi.
På stickfronten går det framåt, min röda tröja i Freedomspirit är klar, jag stickar på en slipover i Ecologico och sedan har jag påbörjat en tunika i lin, samt en tröja i Freedom gorgeus.
Det garnet är verkligen gorgeus att sticka i!
Jag ska försöka att fota lite i morgon, men jag lovar inget ; )

Kommentarer
Postat av: Garntrollet

Hoppas verkligen att du blir bra i ryggen snart (jag har själv en lätt skolios och får ibland akuta ryggskott...). Vad spännande det lät med spikmatta! Var köper man sådana? (Jag tror att jag har ganska hög smärttröskel...)

2009-02-22 @ 22:19:43
URL: http://www.garntrollet.se
Postat av: Sommarfröken

Kul att träffas idag!

Kikade in på Garnkorgens sida och kjolen du pratade om är ju jättefin! Mössorna och koftorna var också jättefina. VI får se vad jag gör av mitt blå Kauni. Det är som en karamell man vill ha kvar länge!!

Vi höres! Ha det bra! Kram från Sommarfröken!

2009-02-26 @ 22:15:38
URL: http://sommarfroken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0