Väskan är klar!!!

Nu är min väska klar och jag är nöjd, fattas bara ett foder och eventuellt en knapp i den så ska den invigas.Min arbetskompis man har en loppis och jag har turen att kunna handla av honom för en billig summa pengar.

     

Ett litet smakprov på det jag kommit över, de gröna tyget funderar jag på om jag ska göra panellängder till mitt vardagsrum och  kanske någon väska, tyget med äpplen kan bli någon förklädesklänning, den sista bilden är en packe med grå grov manchester, kan bli några väskor och eventuellt  något iklädväg.Syrummet börjar ta form men fortfarande är det inte klart......känns som det är en evighet tills det blir det .Suck!!
Dags att sätta sig i soffan och sticka några varv innan arbete väntar.


Harstek till middag!!??

Ja, så var helgen snart över. P och E kom för en stund sedan hem från Stockholm där de hälsat på farfar  och E sprungit lilla Lidingöloppet idag. Tråkigt att jag inte kunna följa med men jag har jobbat i helgen.
L har fixat god middag i kyckling ugn med ris samt en supergod currysås och nu sitter vi i soffan  och tar det lúgnt.
Idag har jag stickat klart en väska ur Dropsnr 98-48 ska bara virka locket och sen ska den få ta en tur i tvättmaskinen. Spännande!!
Det som är svårt är att veta hur lång man ska göra axelremmen eftersom man inte vet hur mycket den tovar ihop.
Ja, det är ju värdsliga ting, egentligen inget att fundera så mycket på.
Sen har jag ju fortsatt att städa mitt syrum men det kan inte visas på bild ännu. Jag fick levererat lådor och tidskriftssamlare från Ikea igår av mina systrar så nu ska det bli ordning och reda på torpet.

På eftermiddagen  var jag och  mina tre musketörer på en promenad i skogen trots blåsten ute. Det är så härligt nu på hösten med alla färger på löven och doften i skogen.

Här kommer lite bilder jag passade på att ta:

   

Först ut Bosse, Yngve och Xigge. Bild nummer två är stigen vi alltid promenerar på idag var det massor av gula löv på den. Fick även en bild på en blå himmel.
Ja, hösten har sin charm, nu är det ju tur att jag tycker om alla årstider så jag längtar tills snön kommer så man får chans att åka skidor i vinter.

 Vår promenad sker oftast uppe i skogen bakom vårt hus så det är mycket uppför när vi går ut och utför när vi är på väg hem. Idag hade jag lite otur eller vad man ska säga.....
Yngve är vår minsta grabb och lämnar oftast inte en om han får vara lös , idag var det inte så!
Han fick upp ett spår och sprang iväg in i skogen och snart prasslar det till och jag ska just passa på att koppla honom eftersom vi är på väg utför backen. Det är bara det att min hund måste ha krympt, blivit brun och ha uppåtstående öron......
Nej hjälp det är en hare! och Yngve kommer glatt drivande bakom( dummer du är ju en fågelhund, inte en drivande hund).
Bosse och Xigge går båda upp i falsett  ovch börjar dra i sina koppel och jag ser för mitt inre hur jag dras ner för backen av hundarna eftersom de också vill jaga hare.
Rätt som det är dras jag i backen av en 42 kilo tung labrador och jag tappar hans koppel. Ojojoj!!!
Kliver upp och känner efter att alla kroppsdelar funkar som de ska hör hur hundarna skäller på den stackars, stackars haren.
Förbereder mig på att få gå hem utan hundar, men ser då hur haren kommer skuttande emot mig ca 50 meter längre ner, bra då ha den klarat sig.
Efter några minuter kommer Bosse flåsande i utförbacken bakom mig och strax efter kommer Xigge. Vilken tur behöver inte oroa mig för att Bosse fastnar med sitt koppel och inte kan komma loss.
 
Måste även visa mina tatueringar jag gjorde i juli tre stycken på samma gång:

Här är en av dem, sedan har jag tatuerat ett garnnystan på min vrist och tecken för skorpion på min skuldra. Jag har alltid sagt att jag ska tatuera en skorpion men aldrig tagit steget fullt ut men nu är det gjort.

Vi har även fått en ny familjemedlem som jag måste presentera, E:s kattunge Mimmi
Inte så bra bild men den bästa jag hade att bjuda på idag.

Varför......

...blir det aldrig som man tänkt sig?
Jag har fotat E ikväll i hennes nya Åremössa eftersom jag fått förfrågan vad en Åremössa är........tyvärr råkade jag i min iver att lägga in bilderna radera alla kort som fanns i kameran.
Jaja, vi får börja om igen imorron då.
Idag har jag varit ledig och äntligen fått njuta av det underbara vädret så det blev en långpromenad i skogen med hundarna. Det är så härligt på hösten med alla färger och doften av skog, snart kommer snön och det är ju ioch försig inte dumt det heller.
Har inte hunnit ta tag i städningen i mitt syrum ännu, men däremot har jag hunnit städa ur alla sommarskor och sommarkläder ur hallen. Syrumsstädningen  finns ju kvar, men jag ser fram emot att ha det färdigstädat eftersom jag har ett nytt syprojekt på gång. Vad det är får ni se en annan dag. 

Bloggtorka

Min älskade dotter påpekar ofta att jag uppdaterar allt för sällan , och jag vet att hon har rätt men jag kommer mig ändå inte för att ta tag i det. Jag sitter ofta vid datorn men då kollar jag oftast på andras bloggar , letar nya mönster osv.men jag uppdaterar inte min egen blogg.
Vet inte hur jag ska komma till skott och ändra på det!  Tacksam till förslag från någon??

Ävenn om jag inte uppdaterar så har jag ett flertal projekt på gång. Jag stickar en kofta f i alaska från Drops nr 109, ett par pulsvärmare i Fabel.


Jag har stickat och monterat ett antal Åremössor samt har en omonterad kvar som ligger här med en omonterad mössa i garnet Jytte från M&K. Jag har även lagt upp för halsduken i samma garn.Åremössan är den till vänster, ursprunget till den kommer från butiken KAKI i Åre. Superenkel mössa som stickas i Milanogarn på stickor nr 10.

Idag är det kanonväder ute och det är synd att man ska in på jobbet och arbeta, men man får ju se det positiva i det hela....Jag jobbar med garn!!!
Visst, det finns lite andra saker i butiken också......
Men roligt är det!!

Förra helgen var jag  B i Bruksvallarna med våra hundar Yngve och Ziva.
  

Vädret var kanonfint, vi åt god mat drack gott vin och såg film.Under lördagen var vi på en långtur på fjället.
Ja, den helgen var en helg för rekreation och återhämtning. Synd bara att en helg är så kort.

Den här bilden borde jag inte visa men det kanske hjälper mig att ta tag och städa upp i mitt syrum så att det också blir en plats för rekreation.
I dagsläget ser det närmast ut som någon släppt en bomb där!!


Jag har medvetet inte fotograferat på golvet!!


Åremössor, Åremössor, Åremössor..........

Stickar Åremössor på löpande band nu. E .:s kompis  ville beställa en Åremössa, L hittade två nya färger   i Milano som hon inhandlade och lämnade till kära modern för att sedan återfå i form av 2 Åremössor samt att kusin C fyller år idag och önskat sig en turkos Åremössa samt att E själv ville ha en klarröd mössa. Jag har stickat fyra mössor av fem nu, men hoppas att den femte blir klar under dagen.
Jag har även ett par (eller fler egentligen) väskor som är beställda, men jag kommer inte riktigt igång med dem.
Hoppas att inspiration att sätta sig vid symaskinen kommer under helgen som jag och min bästa vän B tillsammans med våra hundar kommer att tillbringa i Bruksvallarna.
Jag har ett antal stickningar som även kommer att föja till fjällvärlden och jag hoppas at min kanera hittar hem igen så att jagkan visa med bilder vad som sker i min stickvärld.

RSS 2.0