Mot blåkulla

Ett tag sedan jag uppdaterade men det betyder inte att jag ligger på soffan och käkar chokladpraliner ( frestande tanke; ). Jag har stickat och sytt och känner att jag har så många projekt som jag vill göra.

Vet inte hur man ska få tiden att räcka till bara!!!

Bland annat stickar jag på en tröja i barnstorlek i ekobomull, har bara en halv ärm och montering kvar.
Jätteskönt garn att sticka trots att jag helst stickar i yllegarn.
Jag har ett silkesgarn som ligger och väntar på att bli en sjal, ett antal sockstickningar som är påbörjade ,men inte avslutade. Jag syr också en hel del , nu i veckan har jag sytt ett par mössor  och en av dem var en födelsedagspresent till min svåger.

image60


Min bästa kompis ska bli mormor om två -tre veckor och jag har hjälpt henne att inreda en babykorg till det lilla underverket.Det var inte tänkt så från början ,men jag var med och valde tyg och blev helt såld på den kombination hon köpte. Yttertyget är ett möbeltyg med matt botten och glansiga romber med små duttar i och som innertyg på sänghimlen ett romantiskt gräddfärgat spetstyg. Jag kände direkt skaparlusten, samtidigt var jag lite orolig att det inte ska bli som mottagaren tänkt sig.
Nu när jag sytt klart och mormor ifråga "godkänt " är jag inte orolig längre.

image59


Igår när jag var på staden för att besöka Arbetsförmedlingen hittade jag en stuvbit vitt tyg med svarta prickar på för 20 kronor. Jag ser framför mig en förklädesklänning i tyget med röda kantband. Läckert!!

Får se om jag fixar ett sånt i helgen .

Nä, nu ska man ut och se om man ser några små påskkkärringar och eventuellt sätta sig själv på kvasten och flyga till BLÅKULLA.

GLAD PÅSK PÅ ER!!

Tillbaks igen.....

Idag snöar/regnar det och är grått ute. Trist!!
Då är det tur att man kan sitta inne och sticka, måste i och för sig ut en sväng med hundarna.
Idag kör E:s skola lilla Vasaloppet vid Ruifstugan på Remsle och de hade ju kunnat haft bättre tur med vädret. De kommer ju att bli alldeles dyngsura!!!

Igår var jag på anställningsintervju och så här i efterhand känns det bra. Jag var jättenervös när jag for iväg hemifrån igår mitt på dagen, men när jag kom till parkeringen i Härnösand och den plats intervjun ska vara kommer en bil samtidigt och parkerar och ur den nkliver en kursare från Rehabprogrammet. Då kändes det tryggt , jag var inte ensam och sen när vi kommer upp till lokalen för intervjun sitter ytterligare en person från samma kurs. Kul!!
Jag håller alla tummar jag kan för oss! Vi borde ha en chans eftersonm det är ungefär 120  personer som ska anställas och det är 250 personer kallade till intervju.

På anställningsintervjun hade jag min nya kofta på mig och fick massor av positiva kommentarer om den.

image56

Den är stickad  i Schachenmayr Alpacka  och mönster är modellnr 36901.

Jag gillar det flätstickade okpartiet som ger koftan så fin form tycker jag.

image57

Ljuset ute ger inte så bra bilder idag så jag ska försöka få ett kort på koftan när jag har den på mig så att denn kommer riktigt till rättvisa vad det gäller både färg ocg form.

Som jag skrev i tidigare inlägg så är även regnbågssjalen färdigstickad men inte blockad.
Här ligger den och väntar på att få sina trådar fästade.
Den är stickad av Kauni regnbågsgarn färg EQoch jag har endast använt 1 nystan, eftersom jag inte vill ha den så stor.

image58

Regnbågssjal

och en kofta är klar. Hinner inte lägga in någon bild just nu eftersom jag ska på anställningsintervju idag. Jag är lite nervis........men vi får se, det kanske inte alls är som jag tänkt mig. Återkommer med bilder på färdiga projekt inom kort.

Stickat och sytt till två småtroll.

För någon tid sedan tillbringade jag i stort sett en hel dag vid symaskinen. Det resulterade i en förklädesklänning till lilla M, en japanskinsipirerad klänning till A samt varsin mössa i svart velour med hjärtapplikation. 
             
         

Dessa saker levererades av min mor till mina brorsbarn i Umeå i helgen. Hoppas att de kommer till användning.

Jag har fått ett mail av min tebyteskompis. Hon har fått sitt paket och är glad åt sakerna som det innehöll, det känns bra eftersom det är svårt att veta riktigt vad man ska skicka till någon man  inte känner.
Jag tycker att det är jättekul med alla bytesmöjligheter och spännande saker som händer på Stickameras sida. Det här var det första bytet jag var med i men jag kommer att delta i mera saker som händer där.
Kul att få knyta nya kontakter med människor man aldrig annars skulle träffat!!!!!


E i Bruksvallarna

Så här ser det ut i Bruksvallarna idag , som ni ser är det inte direkt brist på vare sig sol eller snö. Kunde ha varit llite varmare men det är ju trots allt bara början av mars. E har stått i och skottat så att man kan sitta i lä i solen.

RSS 2.0