Advent, första ljuset täntAdventsljusstake från min farmor.Nostalgi att plocka fram och minnas !
Måste visa denna fantastiska som funnits med mig under min uppväxt. Duken fick Malin av sin mormor(min mamma)  i fjol.


Första advent har firats med familjen. Först begav sig jag, Lina och Malin til Dannero på julmarknad för att sedan styra kosan tillbaka till vår stad och julmarknad vid gamla hundskolan.
Där inhandlades glögg med svartvinbärssmak, honung och döttrarna köpte julkort och jättesöta tändsticksaskar. Om nu tändsticksaskar kan vara söta?

Vid halv fem kom lillasyster Ellen hem från skidläger i Gräftåvallen och då imundigades det taco. Mums!

Nu sitter jag i soffan med ett nystan Malabrigo Worstedt i färg geriano och virkar ett par vantar efter önskemål av Malin om ett par vantar av något slag. Ska försöka fota imorron eftersom det inte blir så bra bilder inne nu.

Igår levererades den virkad koftan till mitt jobb för att hängas upp inför julskyltningen.

     

Mönster från Drops nr 115-14 .  Virkad i  Drops Extra Merino fine med virknål 4,5.

Jag är jättenöjd med den, men nästa gång ska jag anpassa mönstret mer efter mig.Nu följde jag mönstret rakt av och det resulterade i att de blev lite stor över ryggen och axlarna.
Extra nöjd är jag med projektet eftersom jag innan sommaren 2009 inte virkat speciellt mycket ( aldrig i stort sett) men nu gjort både en kofta samt mormorsrutor till en filt som i och för sig inte är monterad men rutorna finns.

I helgen har jag stickat ett par pulsvärmare till Hedvig i grå exklusiv alpacka och mönster från Nina Sagulins bok Sticka til babyn. Bild kommer en annan dag.ISA

Jag måste visa min systers otroligt söta men frusna hund Isa.
Isa är av rasen terrier brasiliero och tycker inte om att gå ut när det är kallt och blött ute. Därför har jag stickat en rosa tröja till henne och nu är det lite lättare för henne att gå ut.Visst är hon söt!
Hon älskar värme, i somras låg hon och solade hela dagarna.

Min systerdotter Mickan har en liten jack russel som heter Vega, tyvärr har jag ingen bild på henne( också otroligt söt) Vega står på tur att få en tröja. Jag hoppas på att återkomma med bildbevis när tröjan är klar.

Jag vill passa på att tacka lillasyster för hennes hjälp med utseendet på min sida.
Det är något som jag är jättedålig på att förändra!

Angelica , du har ett fikabesök innestående hos mig som tack för hjälpen!

Virkade koftan till jobbets julskyltning är snart klar. Jag längtar så att jag kan börja på något nytt( utan dåligt samvete)

Efter operationen

Sitter i soffan efter en tröttsam dag. Jag är fortafrande groggy och emellanåt illamående efter alla mediciner jag fått idag.
Baksidan av menisken är avhyvlad och jag har även fått reda på varför jag ramlat så lätt på ojämnt underlag.
Mitt främre korsband var helt av det  upptäcktes av ortopeden som utfört operationen idag.
 Tänk om den ortoped jag var till första och även andra gången lyssnat på mig och skickat mig på en magnetröntgen de gånger jag var till henne. Istället har jag gåttmed mina skador i 2 år och fått rådet att jag ska träna mer ocgh gå ner i vikt.
Ja, det är ju lätt att träna när man haft så ont i knät  så att man iknappt kunna gå över köksgolvet.
Ja,ja jag är inte bitter  men tänk vad mycket lidande jag skulle ha sluppit.
Nu väntar tre veckors sjukskrivning och då får man kanske lite tid till stickning;)

Kvällen innan

Sitter i soffan med en härlig kopp thé som jag fick i garn och thébytet av Maria. Jag har haft lite svårt med körsbärsmak på saker men det här théet med rosehipp och cherry är bara underbart gott, både i smak och färg.

Jag har avslutat min Revontuli, den ligger oblockad i ett hörn.

Sedan har jag både hunnit påbörja  och riva upp en Travelling Woman och ett par mönsterstickade tossor.
På tossorna hade jag ett par stickor som var lite för tunna och Travelling  Woman blev bara fel.
Tänkte att jag ska börja om på båda den här veckan.

Nu väntar en dusch i den fräscha och exklusiva tvålen descutan för att imorgon infinna mig på dagkirurgin 07.00 imorgonbitti.
På återseende.

Garn & thé

Idag kom mitt garn och thépaket , det är jättekul nästan som att fira födelsedag två dagar i rad.Paketet innhöll två sorters thé och en härva underbart garn från Madeira samt en bonushärva Araucania från Maria.
Spännande att dricka nytt thé ikväll. 
Ser ni vad fint färgmatchat paket jag fått. Tusen tack Maria!

Igår firade jag födeledag med kakor, tårta, paket och släkt och vänner. Bland annat fick jag ett bidrag av mina systrar till ett ullbroderi jag ska införskaffa från Hemslöjden i Skåne.En bild på kakor jag bakat.
Jag har inte hunnit ta kort på paketen jag fick. kommer kanske senare.

 

Jag har äntligen laddat över bilder från kameran, här är tofflor jag stickat och tovat i somras till mina svärföräldrar.

Boleron till Ellen i Fame trend som jag stickade på strnden på Korfu i somras.Både jag och min syster påbörjade en sjöstjärnesjal från Ullcentrum samtidigt men det mönstret måste det vara fel på trots att det finns ändringar på det på Ullcentrums hemsida.
Hur vi än gjorde fick vi endera för många eller för få maskor på alla varv. 
Därför övergick vi till att sticka en Revontulisjal, det var inte helt enkelt heller som jag skrivit i tidigare inlägg  ,men nu är det endast 10 varv kvar på den för oss båda om inte syrran intensivstickat idag när jag jobbat..
Jag har en hel del andra projekt som ska vara klara till skyltfönstret på julskyltningen men de kommer jag att hinna slutföra efter meniskoperationen jag gör på tisdag eftersom jag då kommer att bli sjukskriven ca 1 vecka efter.

Stickcafé

Ikvällär det stickcafé kl.18.30 på Här i nuet. Undrar vilken stickning som ska få följa med det lutar åt sockorna ur en Drops stickad i Zaurball i färgen Frische fische.Känns som det finns väldigt många påbörjade projekt nu.
Jag och syster började på Ullcentrums sjöstjärnesjal för drygt en vecka sedan men jag övergick till att sticka en revontuli. HAr efter mycken möda och stort besvär nu lyckats knäcka mönstret( som var hur simpelt som helst bara man ökr på rätt sätt). Tack Mc-chick  för tipset, nu är det bara att sticka vidare men den är docjk ingen caféstickning.

Hemma igen

Nu är man hemma igen från en vistelse i Storstan.
Hairspray var en kanonmusical, kan varmt rekommenderas. Jag skrattade så att jag fick ont bakom öronen. Hur kul som helst.
På lördagen var jag på Garnverket ute på Kungsholmen och den butiken gillade jag, med annorlunda garner och hjälpsam personal. Om ni besöker den, titta upp i taket i yttersta rummet och se vad vackert det är.
Jag köpte trevligt garn, man skulle kunna tro att jag bunkrar för sämre tider men inte det inte.
Jag kan bara inte låta bli vackert garn när jag ser det!
Ergonomiska virknålar har jag fått tag på också. Ska försöka fota garnet imorgon beroende hur ljust det är ute.


När jag åkte buss till Stockholm i fredags fick jag denna bild som mms av Lillan 
Så här fint garn handlade jag och E-B på garnmässan i Örebro för några helger sedan.
Det var så jättekul att komma hem och klämma lite på dem och sedan hade vi fått Kauni också.

Nu ska jag avsluta kvällen i soffan med en stickning.

Gokväll!

På väg

på garnspaning i Storstan, ikväll  väntar god middag, Chinateatern och Hairspray.

RSS 2.0