Stickflow

Just nu är jag inne i ett görafärdigt-stickade -tröjor -flyt. Jag har stickat klart fyra tröjor nu under januari månad då med Striven inräknad, alla är monterad  och det känns jättebra. 
M har fått sin pippi-tröja som hon väntat på så länge stickad på rundsticka 2,5 i Drops alpacka köpt hos E-B på Garn, Väv & inplock i vår stad.
Denna butik innehåller mycket garn, barn och babykläder, broderier, linnedukar, dukar prydnadssaker, smycken med mera. Jag kan räkna upp hur mycket som helst som finns i denna charmiga butik. Jag älskar att gå in och botanisera bland garnerna hos henne.
 E-B har tillsammans med sin dotter  även en nätbutik http://barnochgarn.e-butiken.se  där hon säljer bland annat garn, barn och babykläder. Värt ett besök både i den riktiga butiken samt på nätet.

image26

Jag har även gjort klar en lång tröja i Drops fabel + vivaldi även det köpt hos E-B Garn,Väv & inplock  i grönt (vet inte färgnumret på garnerna).

image23


Sist har jag stickat en långkofta ur Drops nummer  103 modell 22 till min dotter L:s kompis i Grekland. Det som fattas i denna kofta är knappar som vi tillsammmans ska gå på stan och inhandla eventuellt på fredag. Jag bytte ut garnet Eskimo i denna modell till brun naturull. Bilden ger inte rätt brunnyans, den är mer chokladbrun i verkligheten.

image24


Nu planerar jag nya projekt och till det har jag idag inhandlat bomullstyger i olika färger och mönster samt senaste numret av OTTOBRE.
image25

Ska bli spännande att sätta saxen i tyget och påbörja projektet. Bildbevis kommer senare.
Jag lägger inte stickningen helt åt sidan jag har nog tre -fyra stycken tröjor på gång i alpacka plus att jag har två sockstickningar på gång. Jag vill ju inte bli helt sysslolös.

Nu är Striven färdig

Idag har jag sytt det sista på min kofta Striven från Rowan och lämnat den till den affär (Multrå Garn) jag köpt garnet på för att ägarinnan där ska få visa upp garnet och vad fint man kan göra av det.
Jag är så sugen på att sticka någon annan modell av Rowans garner för det var helt fantastiskt att sticka i men jag vet inte vilken modell jag ska välja nu.

image18 

Jag kommer att smyga ner och fota någon bild på koftan på palts i butiken och samtidigt passa på att ta några bilder på ägarinnans ny uppsättning av gardiner med mera som hon nu förbereder och ska skylta upp i butiken.
Hon har så otroliga ideér så att jag blir så avundsjuk på henne...


I lördags var jag till Härnösand på handbollscup och tjejerna klarade sig bra, de vann tre av fyra matcher. De andra lagen var lite tuffare än våra tjejer så våra tjejer var rätt så upprörd över att de andra lagen i deras ögon spelade  så hårt spel. Det hela taggades ner i bilen hem och det var två nöjda tjejer som var utsvultna när vi kom hem.
E firade ju sin tioårsdag och därför blev bästa kompisen K bjuden på middag ( tacos) och sen var det marängtårta till efterätt.
I Härnösand passade jag på att gå till Hemslöjden där jag handlade några härvor Ekobomull samt lingarn från Yllet. Jag hade svårt att välja mellan alla färger, men dessa var de jag valde.image19


Jag ska även passa på att visa upp min nyfyllda tioåring i hennes favvomössa stickad i Naturull på stickor nr. 10

image21

Mobilfodral i olika tyger.Efter att ha läst andras bloggar har jag fått en massa inspiration och plockat fram och dammat av min symaskin. Jag har sytt småklänningar till mina syskonbarn, blandannat denna som finns på min lillsysters blogg www.staarz.blogg.se . Jag har även knåpat ihop dessa mobilfodral plus en massa annat som jag inte lagt ut ännu.
Ikväll när jag var ute med mina hundar i skogen på en promenad planerade jag en massa småplagg att sy.
 Efter jul hade vår tygaffär i stan dunderrea på tyger för 25 kronor  meter som jag ska börja tillverka småplagg av. Jag har ju inga småttisar att sy till själv ,men jag har ju mina syskonbarn att göra till.
Imorgon blir vår lilla E 10 år och då bär det av till H-sand på handbollscup. Det ska bli jättekul och jag kommer att smita iväg till Hemslöjden för att köpa lingarn till en tunika.  På återseende en annan dag.

Åremössa stickad i Milano

image13

Förklädesklänningar i strl 60-70


Söka jobbupplevelse

Idag har jag varit med om en ny upplevelse....
Jag har varit på rekryteringsträff på Arbetsförmedlingen. Fick tips om den genom min handläggare på AF förra veckan, men kunde inte för mitt liv tro att det skulle vara så många arbetslösa personer där. När jag kom in genom dörren på AF möts jag av ett sorl från ca 20 st andra arbetslösa kvinnor, jag tog sikte på några jag kände igen och när klockan var 10.00 var vi cirka 40 st arbetssökande som var intresserad av denna tjänst.
Ja,ja för att göra historien kort var det ungefär lika många jobbansökningar till de personer som höll i rekryteringsträffen för företaget som sökte EN anställd. Av de 40 ansökningarna skulle de välja ut 7 stycken som verkade intressant för att hålla intervju idag och för att sammanfatta var jag inte en av dem.
Inte deppar jag för det ....jag har sökt andra jobb så det löser sig nog så småningom.
Jag kämpar på med min kofta Striven har börjat brodera efterstygn på den så jag ser snart ett slut, jag har kämpat länge med den. Hoppas på att jag kan ladda ner lite bilder morgon så att ni får se.

Hemma igen

Nu är det en vecka sedan vi kom hem från fjällen. Det har varit en lång och dryg vecka, haft dåligt med motivation till att både sticka,montera färdigstickade projekt eller att städa m.m. Tror att det beror på att jag inte vill åka från Bruksvallarna.
Jag har varit på personligt besök på Arbetsförmedlingen och sökt 2 nya jobb.
Håll tummarna för mig!
Jag ska på AF igen nästa vecka på en rekryteringsträff som receptionist på den lokala tidningen.

Ikväll har jag rivit upp det jag sytt ihop på koftan Striven ur ROWAN nr 42 och börjat sy ihop den på nytt ,men upptäckte att jag inte fäst typ ca hundratusentals trådar på ena framstycke!? Suck!!
Jag har skaffat ny kamera så bilder på koftan kommer samt bilder på tidigare färdigställda projekt.
Bara att bita ihop och fästa trådarna.
Ha en fortsatt trevlig kväll.


Nya årets första dag

Ja, så var det årets första dag. Vi har tillbringat jul och nyårhelgen i vår stuga i fjällen, lugnt och avslappnade långt från all stress. Nyårsafton tillbringades i soffan med ett gott glasvin och vid tolvslaget firades in med bubbel och och en massa rakteter som sköts vilt runtom oss.
När jag vaknade imorse( förmiddags) är det en bil som kört fast utanför vår stuga.....det är bara det att det finns ingen bilväg förbi här utan det är endast ett skoteroch vesslespår. Ja, hursomhelst fick de fyra ungdomarna hjälp av snövesslan att komma ifrån snödrivan. Undrar vad han tänkte som bogserade dem därifrån??
Själv har jag tagit en promenad med hundarna medan E och P med hund varit på en skidtur. E var trött så hon orkade inte upp för backen till vår stuga så P hämtade henne med skotern.
Efter min promenad har jag suttit i soffhörnet och stickat på L,s kompis tröja, den som ska till NY i vår.Har ingen kamera med mig så bild på den kommer senare.
Jag har en massa andra projekt på gång bland annat en strumstickning i austermans sockgarn från Garnhärvan.se, jättehärligt garn att sticka i. Ett anat projekt är min kofta Striven från ROWANS, den är färdigstickad men inte monterad då jag föredrar att sticka istället för att montera...suck. Har även inhandlat garn nere i Funäs bland anant till sjal och en väst i Sandnes alpacka.


RSS 2.0