Polka Dots Mitten

Här är mina Polka Dots Mitten stickad i Drops Alpacka med stickor nr 3.
De var jättekul att sticka tycker jag , trots att jag inte är så van att sticka med två färger.
Övning ger färdighet säger min mamma.

Jag valde att förlänga mudden samt öka till två varv med bottenfärgen mellan prickraderna.Jag har ett vackert äppelgrönt garn som längtar efter att bli tumvantar med gräddvita prickar på...det blir kanske nästa projekt?.

BYTE

Kan inte motstå......


Anmälde mig till detta byte imorse. Det är så kul att gå och vänta på ett paket som man inte vet innehållet i, och ännu roligare att sätta ihop ett paket till någon annan och skicka iväg.

Mindfulness

Kvällen har tillbringats på  Här i nuet med 1,5 timmes mindfulness.
Jag känner mig lugn, trygg och lycklig. Hoppas att känslan håller i sig!

Imorgonkväll väntar stickcafé på samma plats.

JAG LÄNGTAR!

Ett litet grönt paket

Igår när jag kom hem hittade jag ett grönt paket bland posten. Skyndade mig att öppna det och i paketet låg det här:Härlig choklad, the med guavasmak och en härva helt otroligt grönt garn från Debbie Bliss.
Tack så mycket Ragny jag är kanonnöjd! Funderar nu på vad jag ska göra med garnet, räcker en härva till ett par vantar? Eller ska jag försöka att få tag på en eller flera härvor och sticka något annat? Jag får se vad det blir.

Igår på vägen hem i bilen från Bruksvallarna stickade jag klar min slipover i Ecologico. Måste sy ihop den innan bild kommer men vi fick så mycket varor på jobbet idag så det hanns inte med.En bild från vår gäststuga i Bruksvallarna, tagen från sovrumsfönstret i storstugan.
Rätt så mycket snö, under min och hundarnas promenad klev jag utanför skoterspåret och hamnade med benet långt ner i snön. Jag höll inte på att ta mig upp själv.

Jag har påbörjat mars pulsvärmare, bild kommer senare.

Skidor i fjällen

Har haft ett par bra dagar i fjällen med mycket sticktid. Skulle ha kunnat sticka mera, men så fort jag sätter mig i soffan blir jag så trött ,det är som att jag får sömnpulver i ögonen.
Jag har åkt lite längdskidor också med Ynvge, det är på tiden att han får lära sig att dra med sele och allt .Yngve

Jag hade även planerat att åka lite idag men ramlade urför de sista förädiska trappstegen i vår rätt så korta furutrapp häruppe när jag skulle ge hundarna mat imorse. Slog mig rätt så illa på min onda skinka och mitt  knä som redan gör så ont.
Tur hade jag iallafall (om man nu ska kalla det tur) eftersom min sambo gjorde samma sak för ett år sedan, men då slog han sig så illa i bröstkorgen så då var hans skidsäsong helt över.
Jag klarade iallafall att gå ut med hundarna på en lång promenad på fjället, men jag kan säga att nu när jag stelnat till lite gör det väldigt ont att röra sig.

Imorgon vänder vi kosan hem till vardagen, Ellen börjar skolan och vi får gå och jobba. Det är alltid med saknad stugan städas ur och man längtar hit redan innan man åkt hem.


Mössor och fjällen

Har sytt ett par mössor till syrran och hennes småmonster Hugo och Hedvig efter önskemål.På bild fastnade bara småmonstrens mössor men mamma har en lika rödvit som Hedvig


Jag har även en kjol som ligger påbörjad på mitt sybord, den har dock inte fastnat på bild ännu men jag hoppas få till en så fort kjolen är klar.Passade även på att sy mössor till mig och Ellen.

Igår styrde vi bilen  mot Bruksvallarna och jag fick mycket sticktid på vägen.
Hittade två stickningar med bara slätstickning i korgen som passar bra när det börjar skymma i bilen på kvällen. Hade också min lilla läslampa med  som lyste upp perfekt utan att blända bilföraren, Den här gången var det inte jag som körde trots att jag älskar att köra bil. 


Ellen har sportlov ochsom tur har hennes feber försvunnit och hon känner sig rätt så pigg. Någon längre skidtur på fjället lär det inte bli för varken henne eller oss, men vi får lite miljöombyte.

        


Ellen har haft tråkigt när hon haft lov och varit ensam och sjuk hemma , d har hon lekt med kameran och fotat alla våra husdjur. Det är bra att hon lär sig att använda kameran kanske hon kan fota mina färdiga objekt så småningom.
Jag har anmält mig till Pulsklubben eftersom jag tyckte att de första muddarna var så fina, är du intresserad gå då in på Stickameras sida och anmäl dig.

Ljusare och ljusare


Det är så härligt att vara ute och gå nu när det är ljusare både på morgonen och mycket längre på kvällen.
Varmare är det också men det dröjer ett tag innan snön smälter bort med tanke på hur mycket snö vi har här.
Vårkänslorna smyger sig sakta på.

.

Utsikt från köksfönstret. Det är vårt gamla regemente I21 som skymtar i bakgrunden.


Just nu längtar jag till sensommaren och fjällvandring.

Hoppas att vi hinner med det eftersom jag ,Ellen och Lina bokat en resa till Korfu, San Stefanos i början av augusti.
Vi längtar!!
I och för sig kan man ju vandra i fjällen långt in i september.

´


Mimmi i Peters väska. Hon kryper ner i alla väskor, garnpåsar och andra påsar med för den delen som hon hittar.
Garnnystan älskar hon, inte för att riva i utan hon bär dem och lägger dem fint i hennes lilla hus.

Nu väntar hundarna och en promenad.

RSS 2.0